Δέκα καθημερινές ρουτίνες για να βελτιώσετε το σερφ σας

0
654

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε θα βελτιώσουν το σερφάρισμα σας. Εδώ είναι δέκα πραγματοποιήσιμες καθημερινές εργασίες για το ταραχώδες πρόγραμμά σας.
Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να φορέσουμε μια στολή όταν το σερφ φαίνεται να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη ζωή μας εκείνη τη στιγμή.

Αλλά μην τα παρατάς.

Ακόμη και όταν ο ωκεανός είναι επίπεδος ή είμαστε αποκλεισμένοι στη στεριά χιλιάδες μίλια από το σημείο που προτιμάμε για σερφ, μπορείτε να βελτιώσετε το σερφάρισμα χωρίς νερό.

Όλοι οι σέρφερ, συμπεριλαμβανομένων των πολεμιστών του Σαββατοκύριακου που δεν αγωνίζονται, πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα ανάπτυξης στην καριέρα μας στο σερφ, είτε για να διαβάσουμε καλύτερα τα κύματα, είτε να αναδυθούμε πιο γρήγορα, να βελτιώσουμε τις στροφές μας στο κάτω μέρος, να ολοκληρώσουμε μια περικοπή γύρω από το σπίτι ή να κατακτήσουμε ένα εναέριο κόλπο.

Σε γενικές γραμμές, οι σέρφερ πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν έναν αγώνα κάθε φορά που βγαίνουν έξω. Έτσι, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κινείστε γρήγορα σε στέρεο έδαφος.

Εάν κάνετε τα παρακάτω βήματα με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, θα βελτιώσουν το σερφάρισμα σας.

Ξεκουράσου καλά

Οι ενήλικες χρειάζονται από επτά έως εννέα ώρες ύπνου τη νύχτα για να αναπληρώσουν το ανοσοποιητικό, το αναπνευστικό, το πεπτικό, το ενδοκρινικό, το μυϊκό, το νευρολογικό και το καρδιαγγειακό τους σύστημα.

Έχει αποδειχθεί ότι όσοι κοιμούνται αρκετά και διατηρούν τις κατάλληλες συνήθειες ύπνου έχουν καλύτερες σωματικές επιδόσεις με την πάροδο του χρόνου και διατηρούν τη φυσική τους κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επειδή οι προπονητές τους γνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των προτύπων απόδοσης και των συνηθειών και της αποτελεσματικότητας του ύπνου, οι επαγγελματίες αθλητές έχουν ήδη υιοθετήσει καλά σχεδιασμένα σχήματα ύπνου.

Από την άλλη, ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου είναι μοιραία. Βάλτε το ως προτεραιότητα και ξεκουραστείτε.

Κολυμπήστε

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι η κολύμβηση είναι το πιο ολοκληρωμένο άθλημα που υπάρχει.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να μάθετε για το σερφ από μια σταθερή κολύμβηση. Η χωρητικότητα των πνευμόνων σας θα αυξηθεί και η ισχύς σας στην κωπηλασία θα αυξηθεί επίσης.

Το τακτικό κολύμπι ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθησή σας στο νερό και σας προετοιμάζει να χειριστείτε βάναυσα σκουπίσματα και επικίνδυνα κράτημα.

Η κολύμβηση θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τη χειμερινή περίοδο σωματικά και πνευματικά όπως καμία άλλη δραστηριότητα.

Καταναλώστε περισσότερο νερό

Το καλύτερο ενεργειακό ρόφημα στον κόσμο είναι το νερό. Αλλά έχει επίσης φανταστική γεύση – παντού, όποτε.

Το σώμα σας θα προστατεύεται από λοιμώξεις, υψηλές θερμοκρασίες και ρύπανση του νερού εάν πίνετε δύο λίτρα νερό κάθε μέρα.

Το νερό, όμως, έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Διατηρεί τα σωματικά υγρά σε ισορροπία, ρυθμίζει τις θερμίδες, τροφοδοτεί τους μύες, ενισχύει την εμφάνιση του δέρματός σας, βοηθά στην πέψη, μειώνει τις κράμπες και βοηθά ακόμη και στη λήψη αποφάσεων.

Δεν θα το μετανιώσετε αν έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

Skateboard το!

Παρόλο που το σερφ είναι πριν από το skateboard, η τετράτροχη σανίδα του σερφ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις ικανότητές σας στο wave riding.

Ακόμα πιο απλά κόλπα και το χτύπημα του μισού σωλήνα δεν απαιτούνται.

Πάρτε ένα Longboard skateboard και γλιστρήστε πάνω από μια επιφάνεια χωρίς εμπόδια. Κόβοντας το πατίνι σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη στροφή σας στο κάτω μέρος και τη διαθέσιμη ισορροπία σε μια σανίδα του σερφ.

Δοκιμάστε μερικές στροφές ή δοκιμάστε το ollie εάν αισθάνεστε αρκετά σίγουροι.

Υγιεινή διατροφή

Αν υπάρχει μια παροιμία που πρέπει να ζουν όλοι οι άνθρωποι, είμαστε αυτό που τρώμε.

Ένας σέρφερ χρειάζεται ενέργεια για να κωπηλατήσει, να βουτήξει με την πάπια, να αναδυθεί και να προσαρμόσει το σώμα στις συνεχείς αλλαγές των κυμάτων.

Ωστόσο, παίξτε με ασφάλεια εάν πρόκειται να μπείτε στη σύνθεση. Ξεχάστε τα τηγανητά, το κρασί, την μπύρα και τα ενεργειακά ποτά.

Βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας γεύμα πριν το σερφ περιέχει φρούτα, νερό, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και κόκκινα φρούτα.

Κινηθείτε

Δεν απολαμβάνουν όλοι το τρέξιμο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η αερόβια δραστηριότητα θα βελτιώσει το σερφ σας.

Το τρέξιμο δεσμεύει τους μύες, διώχνει τις περιττές θερμίδες, ενισχύει τα οστά και την καρδιά, μειώνει την αρτηριακή πίεση και εμπλέκει τους μισούς πνεύμονες που είναι συχνά ανενεργοί.

Η ισχύς σας στην κωπηλασία και η μηχανική του κάτω μέρους του σώματος θα αυξηθούν αναμφισβήτητα μετά από δύο τρεξίματα 30 λεπτών ή τζόκινγκ κάθε εβδομάδα.

Κόψτε το κάπνισμα, μην καπνίζετε

Το σερφ και το κάπνισμα είναι το αντίθετο του άλλου. Εάν καπνίζετε, δεν θα είστε ποτέ καλός σέρφερ.

Το κάπνισμα βλάπτει τους πνεύμονες και κάνει την αναπνοή πιο δύσκολη.

Κάθε τσιγάρο που καπνίζετε σας εκθέτει σε περίπου 4.000 διαφορετικές χημικές ουσίες.

Αν λοιπόν δεν έχετε καπνίσει ποτέ, αποφύγετε τα τσιγάρα. Εάν καπνίζετε συχνά, επιλέξτε ανάμεσα σε σερφ ή έναν παρατεταμένο θάνατο.

Εξασκηθείτε στο να κρατάτε την αναπνοή σας

Ο στόχος δεν είναι να σημειωθούν ρεκόρ ή να διατηρηθεί η δύσπνοια για περισσότερο από 20 λεπτά.

Ωστόσο, μπορεί να αποκτήσετε γρήγορα μερικές εύκολες τεχνικές αναπνοής και να ενισχύσετε την ικανότητά σας να κρατάτε την αναπνοή σας, ας πούμε, για λίγα λεπτά.

Για να ελέγξετε την ποσότητα οξυγόνου στους πνεύμονές σας, επεκτείνετε τη χωρητικότητα της δεξαμενής και αποτρέψτε την ενόχληση από τη συγκράτηση δύο κυμάτων.

Σκέπτομαι

Μπορείτε να διαχειριστείτε τυπικά προβλήματα που σχετίζονται με το σερφ, όπως μποτιλιαρισμένες σειρές, φίδια, τεράστια κύματα και απειλητικές για τη ζωή εμπόδια με τη βοήθεια του διαλογισμού, ο οποίος έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Οι επαγγελματίες σέρφερ πλέον συχνά διαλογίζονται και βοηθάει ακόμη και στην ενόχληση στη μέση.

Ο διαλογισμός είναι αναμφίβολα χρήσιμος αν θέλετε να βελτιώσετε την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε, να συγκεντρώνεστε και να δίνετε προσοχή στο περιβάλλον σας.

Brain Surf

Το Mind surfing είναι μια νοητική πρακτική που τοποθετεί τους σέρφερ σε μια συγκεκριμένη περίσταση από την πραγματική ζωή.

Μπορείτε να κάνετε μια πιο έντονη περικοπή, μια πιο απύθμενη βόλτα με το σωλήνα, μια πιο γρήγορη απογείωση ή μια πλήρως ολοκληρωμένη επανείσοδο μέσω της πρακτικής του μυαλού σερφ.

Οι ιδέες γίνονται εικόνες μέσω της νοητικής άσκησης, οι οποίες τελικά γίνονται πράξεις στον πραγματικό κόσμο.

Comments are closed.