Εξάλλου, το σέρφινγκ είναι ευχάριστο!

0
1643

Το σέρφινγκ είναι ένα θαλάσσιο άθλημα που παίζεται από έναν σέρφερ στην επιφάνεια του νερού (ή δύο στο tandem surfing) που οδηγεί μια σανίδα στο μπροστινό τμήμα, ή πρόσωπο, ενός κινούμενου κύματος νερού, το οποίο συνήθως μεταφέρει τον σέρφερ προς την ακτή. Τα κύματα του σερφ βρίσκονται συνηθέστερα στις ακτές των ωκεανών, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε στάσιμα κύματα στον ανοιχτό ωκεανό, σε λίμνες, σε ποτάμια με τη μορφή παλιρροιακής κοίτης και σε κυματολεκάνες.

Το σερφάρισμα ενός κύματος σε μια σανίδα, ανεξάρτητα από τη στάση, αναφέρεται συνήθως ως σερφ. Οι πίνακες διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Οι Περουβιανοί Μότσε χρησιμοποιούσαν σκάφη από καλάμι για να σερφάρουν, ενώ οι ιθαγενείς του Ειρηνικού χρησιμοποιούσαν αλάια, παϊπό και παρόμοια πλωτά μέσα για να πιάσουν κύματα. Το σέρφινγκ στους αρχαίους πολιτισμούς γινόταν συχνά με το στομάχι και τα γόνατα, ενώ ο σημερινός ορισμός του σέρφινγκ είναι να στέκεσαι πάνω σε μια σανίδα και να καβαλάς ένα κύμα- αυτό είναι επίσης γνωστό ως stand-up surfing.

Το Bodyboarding είναι μια άλλη δημοφιλής μορφή του Surfing, κατά την οποία ο σέρφερ καβαλάει το κύμα πάνω σε μια σανίδα ενώ είναι ξαπλωμένος στο στομάχι του, ρίχνοντας ένα γόνατο (ένα πόδι και ένα γόνατο πάνω στη σανίδα), ή ακόμα και όρθιος. Το Kneeboarding, το surf matting (οδήγηση σε φουσκωτά στρώματα) και το foil surfing είναι άλλα είδη Surfing. Το body surfing είναι μια δημοφιλής μορφή Surfing στην οποία ο surfer πιάνει και καβαλάει το κύμα με το σώμα του και όχι με το σκάφος του. Θεωρείται από ορισμένους σέρφερς ως η πιο αγνή μορφή του Surfing. Μια σκληρή σανίδα, η οποία συνήθως έχει έναν ιμάντα πάνω της για να χωράει στο ένα χέρι, είναι η πιο κοντινή μορφή του body surfing που χρησιμοποιεί πάνω στο σκάφος.

Το stand-up paddling, το longboarding και το short boarding είναι τρεις μεγάλες υποκατηγορίες του stand-up surfing, με σημαντικές διαφορές στο σχεδιασμό και το μήκος της σανίδας, το στυλ οδήγησης και τον τύπο του κύματος που καβαλικεύεται.

Στη ζέστη του καλοκαιριού, έχασα εντελώς το κύμα τυφώνα, και ήμουν τόσο εθισμένος στον κύκλο του ρόπαλου που δεν υπήρχε κύμα όταν θεραπεύτηκε πλήρως, Αλλά σήμερα ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό. Γύρισα το κλειδί στην κλειδαριά.
Είχε μετατραπεί σε ζητιάνο και πεινούσα, οπότε έκανα σέρφινγκ μέχρι να χορτάσω.

Πρόσφατα δημιούργησα μια μονάδα περιπέτειας SUP και είμαι ενθουσιασμένος να πάρω το SUP όπου υπάρχει νερό, αλλά εξακολουθεί να είναι σερφ αν υπάρχει κύμα.
Η ερώτηση “Πού ήταν ο τελευταίος τυφώνας;” μου τέθηκε αρκετές φορές, αλλά επέλεξα να απολαύσω τα σημερινά κύματα αντί να πω “Ω, καλά”.

Ο χερσαίος άνεμος άρχισε να φυσάει μόλις βγήκα από το νερό, οπότε φαίνεται ότι σύντομα θα αρχίσει να φυσάει σοβαρά.

Αν φυσήξει το βράδυ, δεν είμαι σίγουρος αν θα σερφάρω άλλο 1R onshore.

Comments are closed.