Περιγράψτε το σερφ.

0
612

Το σερφ είναι η δραστηριότητα του να στέκεσαι ή να ξαπλώνεις κατά την οδήγηση κυμάτων. Οι σέρφερ οδηγούν κύματα από τον ωκεανό, τα ποτάμια ή τα τεχνητά υδάτινα σώματα μέχρι να σπάσουν και να χάσουν όλη τους την ενέργεια.
Οι σέρφερ οδηγούν κύματα στον ωκεανό ενώ στέκονται όρθιοι στις σανίδες τους και κινούνται σχεδόν παράλληλα με την ακτή.

Τα κύματα που χύνονται, βυθίζονται, διογκώνονται και καταρρέουν είναι οι τέσσερις διαφορετικές μορφές κυμάτων σερφ.

Ο απώτερος στόχος του σερφ είναι να χρησιμοποιήσει μια σανίδα του σερφ για να οδηγήσει και να προχωρήσει στο αδιάσπαστο τμήμα του κύματος.

Ωστόσο, το τμήμα Whitewater του κύματος είναι ένα καλό μέρος για αρχάριους να μάθουν πώς να σερφάρουν.

Πολλοί ιστορικοί και ειδικοί του surf πιστεύουν ότι το bodysurfing, η ικανότητα του γλιστρήματος πάνω από τα κύματα χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα ως επιφάνεια σχεδιασμού είναι η ουσία του σερφ.

Το bodysurfing ασκείται τουλάχιστον από το 2.000 π.Χ., σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, αλλά οι πρώτες καταγραφές του στη Δύση χρονολογούνται από το 1899, όταν ο Αυστραλός Fred Williams πήρε μερικά μαθήματα από τον πολυνησιώτη Tommy Tana.

Το wave riding είναι μια αρχαία τεχνική που έχει τις ρίζες της στους αρχαίους πολιτισμούς της Πολυνησίας και της αρχαίας Περού, αν και το άθλημα του σερφ έγινε δημοφιλές μόλις τον 19ο και τον 20ο αιώνα.

Παίξτε για να παίξετε

Ο Τζέιμς Κουκ ήταν ο πρώτος αγγλόφωνος συγγραφέας που συζήτησε τα κύματα ιππασίας.

Όταν ο θαλάσσιος καπετάνιος και εξερευνητής των ωκεανών επισκέφτηκε τη Χαβάη και την Ταϊτή μεταξύ 1777 και 1779, έγραψε για το κανό σερφ και το board surfing.

Στο νησί Oahu της Χαβάης, στην άμμο του Waikiki, τα πρώτα ιθαγενή αγόρια της παραλίας μύησαν τους επισκέπτες στο surf για δραστηριότητες ιππασίας με κύματα.

Ο πατέρας του σύγχρονου σέρφινγκ θεωρείται κυρίως ο Δούκας Kahanamoku.

Το μετέτρεψε σε σωματικό χόμπι, σε υπαίθρια άσκηση με οδηγίες, εξοπλισμό και διαδικασίες και σε παρέα.

Πολλοί ορισμοί μπορούν να εφαρμοστούν στο άθλημα του σερφ.

Άλλοι το βλέπουν ως θρησκεία, τρόπο ζωής, εθισμό ή τρόπο διατήρησης πνευματικής σύνδεσης με τη Φύση. Για πολλούς, η πεζοπορία είναι ένα ψυχαγωγικό, σωματικό και ανταγωνιστικό άθλημα.

Η δραστηριότητα του riding waves εξελίχθηκε σε λιγότερο από έναν αιώνα και οδήγησε σε πολλά διαφορετικά boardsports.

Κατά μία έννοια, το σερφ περιλαμβάνει skateboard, bodyboarding, windsurfing, kitesurfing, skimboarding και kneeboarding.

Η παγκόσμια επιχείρηση σερφ εκτιμάται ότι αξίζει 15 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει μεταξύ 20 και 25 εκατομμύρια σέρφερ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Σέρφινγκ (ISA).

Ένα ευρύ φάσμα έκφρασης και εμπειρίας στο Surfing

Είναι ενδιαφέρον ότι η λέξη “surf” χρονολογείται από τα τέλη του 17ου αιώνα και μπορεί να προέρχεται από παλιομοδίτικα “πράγματα”.

Ωστόσο, η κοινότητα του σερφ δημιούργησε την αργκό της και τα περιβάλλοντα που δεν κάνουν σερφ μπορεί να αναγνωρίσουν γρήγορα τις φράσεις των σέρφερ.

Το σερφάρισμα συνέχισε να κερδίζει δημοτικότητα και η λέξη έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1992, ο windsurfer και πρωτοπόρος του Διαδικτύου Mark P. McCahill χρησιμοποίησε τη φράση «σερφάροντας στο διαδίκτυο» για πρώτη φορά σε μια διαδικτυακή ομάδα ειδήσεων.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Jean Armor Polly δημοσίευσε ένα δοκίμιο με τίτλο «Σερφάροντας στο Διαδίκτυο» στο Wilson Library Bulletin χωρίς να γνωρίζει εκ των προτέρων τον McCahill ή την έκφρασή του.

Δεδομένου ότι η Polly μπορεί να ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε το γνωστό ιδίωμα, το κομμάτι πιθανότατα δημιουργήθηκε τους πρώτους μήνες του 1992.

Απέτυχε μόνο απέναντι στον McCahill λόγω της χρήσης του αξιοσέβαστου Usenet.

Στο σερφ, το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο. Το άθλημα θα προσελκύσει περισσότερους θαυμαστές σε στεριανά έθνη με την εισαγωγή τεχνητών πισινών κυμάτων και κυμάτων ποταμών.

Comments are closed.