Κάποιος πιάνει το τέλειο κύμα αυτή τη στιγμή κάπου στον πλανήτη! Σε ένα κυματοειδές κύμα σε ύφαλο, ένα πολυτελές σέρφινγκ τσάρτερ στο Mentawai ή στις Μαλδίβες σε ένα πολυτελές θέρετρο σε ένα απομακρυσμένο νησί του Νότιου Ειρηνικού θα μπορούσε να είναι το σκηνικό. Στη Νότια Αφρική, το Μαρόκο ή το Μεξικό, ίσως σε ένα τέλειο σημειακό κύμα μπροστά από μια κατασκήνωση σέρφινγκ με πλήρεις υπηρεσίες! Για να διασφαλίσουμε ότι θα σερφάρετε στο ιδανικό κύμα, έχουμε ξοδέψει χρόνια για να βρούμε τα τέλεια κύματα, να αναπτύξουμε μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία και να συνεργαστούμε με τους καλύτερους διοργανωτές σερφ στον κόσμο.

Νησιά του Σόλομον

Ένα από τα τελευταία σύνορα του σέρφινγκ μπορεί να είναι τα νησιά του Σολομώντα. Εδώ, μια απλή ζωή είναι ακόμα δυνατή βασισμένη σε περιπάτους σε παραλίες με λευκή άμμο, καταδύσεις σε γαλάζιες λιμνοθάλασσες και σέρφινγκ σε εκτεθειμένους ποιοτικούς υφάλους. Από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, το αρχιπέλαγος ανατολικά της Παπούα Νέας Γουινέας και βορειοδυτικά του Βανουάτου δέχεται όλο το φάσμα των κυμάτων του Βόρειου Ειρηνικού. Κύματα χωρίς συνωστισμό, κρυστάλλινα νερά και πολύχρωμοι ζωντανοί ύφαλοι χαρακτηρίζουν τα καλύτερα κύματα κοντά στις επαρχίες Gizo και Santa Isabel.

Οι κατασκηνώσεις σέρφινγκ παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για εξάσκηση στο σέρφινγκ.

Οι κατασκηνώσεις σέρφινγκ μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο σέρφινγκ. Είτε είστε τελείως αρχάριος, μέσος ή προχωρημένος, υπάρχει κάτι για εσάς. Οι δάσκαλοι σερφ θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε είτε να μάθετε πώς να πιάνετε ένα κύμα είτε να διορθώσετε μικρά λάθη – τα οποία θα κάνουν σημαντική διαφορά όταν πιάνετε πράσινα κύματα. Θα λάβετε καλύτερη ανατροφοδότηση, θα μπορέσετε να προοδεύσετε πιο γρήγορα και θα διασκεδάσετε περισσότερο στο νερό. Επίσης, περιβάλλεστε από άτομα με παρόμοιες ιδέες που μοιράζονται το πάθος σας για τη θάλασσα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα στις κατασκηνώσεις σέρφινγκ είναι η ποικιλία των διαθέσιμων υγιεινών τροφών, κατάλληλων για τον χρόνο που θα είστε ενεργοί στο νερό.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της παρακολούθησης μιας κατασκήνωσης σέρφινγκ είναι η επιλογή μιας σανίδας σέρφινγκ από μια ποικίλη επιλογή. Θα είστε σε θέση να δοκιμάσετε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών εξοπλισμού, κάτι που είναι πολύ καλό αν αποφασίσετε να αγοράσετε το δικό σας στο μέλλον.

Προετοιμασία για το ταξίδι σας στο σερφ

Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε στο σπίτι για να κάνετε την αρχή της προπόνησής σας στο σερφ πιο εύχρηστη.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την καρδιολογία σας και να αναζητήσετε ασκήσεις γυμναστικής ή γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τον κορμό, την πλάτη και τους ώμους σας και να βελτιώσετε την ευλυγισία και την ισορροπία σας.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε βίντεο για το σερφ! Θα σας βοηθήσουν να μάθετε τις σωστές τεχνικές απογείωσης και τοποθέτησης της σανίδας, καθώς και ενδεχομένως τους κανόνες Line-Up.

Είτε ταξιδεύετε με ή χωρίς σκάφος

Το πιο σημαντικό αντικείμενο που θα χρειαστείτε στις διακοπές σας είναι μια σανίδα του σερφ. Ωστόσο, η ενοικίαση μιας σανίδας του σερφ σε τοπικό επίπεδο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν δεν σας αρέσει να κουβαλάτε βαριές αποσκευές. Μπορείτε να αναζητήσετε την τοποθεσία εκ των προτέρων για να δείτε ποιες σανίδες είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση. Ορισμένα καταστήματα θα παραδώσουν τη σανίδα σας ακόμη και στο κατάλυμά σας.

Αν αυτό δεν είναι για εσάς ή αν θέλετε να μείνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναζητήστε καταστήματα και σχολές σερφ που πωλούν μεταχειρισμένες σανίδες, τις οποίες μπορείτε να μεταπωλήσετε όταν είστε έτοιμοι να φύγετε.