Τα πλεονεκτήματα του σερφ για την υγεία

0
712

Η Χαβάη είναι όπου ξεκίνησε το σερφ. Στις μέρες μας, σέρφερ μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε υπάρχει κύμα. Σχεδόν 40.000 χιλιόμετρα της ακτογραμμής της Αυστραλίας αποτελούνται από παραλίες σερφ. Οι σέρφερ απολαμβάνουν τα συνολικά πλεονεκτήματα του σερφ και τα φυσικά οφέλη της κωπηλασίας, του σερφ και του να είναι έξω.

Τα οφέλη του σερφ για την υγεία

Τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα του σερφ για την υγεία περιλαμβάνουν:

 • Fitness για την καρδιά από την κωπηλασία
 • Οι ώμοι και οι μύες της πλάτης θα γίνουν πιο δυνατοί κάνοντας κωπηλασία.
 • Η δύναμη των ποδιών και του πυρήνα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ισορροπίας μόλις σταθείτε στο σανίδι.

Πρόσθετα πλεονεκτήματα του σερφ

Πολλά άλλα πλεονεκτήματα έρχονται με το σερφ. Είναι:

 • Μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να απολαύσετε το τοπίο
 • Μια χρήσιμη απελευθέρωση για την ένταση και το άγχος.

Προχωρώντας

Το σερφ είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται. Αξίζει τον κόπο να εγγραφείτε σε ορισμένες συνεδρίες για να μάθετε τα βασικά και, ιδανικά, να γίνετε ανεξάρτητοι.

Θα ήταν καλύτερο να ήσουν δυνατός κολυμβητής και να γνωρίζεις συνεχώς τις συνέπειες για την ασφάλεια του να είσαι στο σέρφινγκ επειδή το σερφ περιλαμβάνει τον ωκεανό. Ζητήστε συμβουλές από το τοπικό κατάστημα σερφ ή ναυαγοσώστες εάν δεν είστε σίγουροι πού να πάτε. Το σερφ θα ήταν ένα εξαιρετικό μέρος.

Για την πιο ικανοποιητική εμπειρία σερφ, η ύπαρξη του κατάλληλου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας. Η σανίδα σας πρέπει να είναι κατάλληλη για τη σωματική διάπλαση και τις δεξιότητές σας. Ξεκινήστε με ένα longboard, για παράδειγμα, καθώς είναι πιο εύκολο να σηκωθείτε, να κωπηλατήσετε και να οδηγήσετε. Εάν χρειάζεται να μείνετε στο νερό για αρκετό χρόνο για να μάθετε, φορέστε μια στολή.

σκαλίζοντας μια σανίδα

Όταν περνάτε τη σανίδα σας μέσα στο νερό, υπάρχουν τρεις βασικές τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε:

 • Η κωπηλασία με τα χέρια σας συνεπάγεται πρωτίστως αυτό. Για να γλιστρήσετε με τα χέρια σας σε μια ελεύθερη κίνηση κολύμβησης, πρέπει να τοποθετήσετε το σώμα σας προς τη μύτη της σανίδας, να κρατήσετε τα πόδια σας ενωμένα και να διατηρήσετε την ισορροπία (εναλλάσσοντας τα χέρια σας).
 • Το kick paddling γίνεται κυρίως με τα πόδια. Για να δώσετε χώρο στα πόδια σας να κλωτσήσουν, πρέπει να σύρετε τον κορμό σας στο πίσω μέρος της σανίδας.
 • Η χρήση και των δύο τεχνικών μαζί ή ο συνδυασμός κωπηλασίας με βραχίονα και κλωτσιά, θα σας επιτρέψει να κινηθείτε πιο γρήγορα.

Όρθια κωπηλασία

Το Longboarding και το paddling συνδυάζονται με πολύ δυναμικό τρόπο με το stand-up paddling (SUP). Οι όρθιοι κωπηλάτες χρησιμοποιούν ένα μακρύ κουπί για να κινούνται στο νερό όταν σκαρφαλώνουν σε μια σανίδα. Τα στυλ ιππασίας για τις σανίδες SUP διαφέρουν από εκείνα για τις κανονικές σανίδες του σερφ και τις μακριές σανίδες λόγω των πιο σημαντικών αναλογιών τους. Η εμπειρία σερφ ενισχύεται χρησιμοποιώντας το κουπί. Δεδομένου ότι το SUP είναι ένας σχετικά νέος και εξελισσόμενος κλάδος του σερφ, είναι προς το παρόν άγνωστο τι θα συνεπάγεται σωματικά η μακροπρόθεσμη συμμετοχή. Ενώ οι αναβάτες SUP θα πρέπει να έχουν επίγνωση ότι ο εξοπλισμός τους είναι πιο σημαντικός και επικίνδυνος για εκείνους που κάνουν σερφ, τα πλεονεκτήματα για την υγεία και οι προφυλάξεις ασφαλείας είναι παρόμοια με εκείνα του σερφ και του longboarding.

Πρωτόκολλο σερφ

Παρόλο που το σερφ είναι συνήθως ένα εξαιρετικά αδόμητο άθλημα και μια δραστηριότητα αναψυχής, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές κοινής λογικής. Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν:

 • Μην προσπαθήσετε να κάνετε κουπί γύρω από κάποιον που είναι ήδη σε ένα κύμα.
 • Το δικαίωμα διέλευσης ανήκει στο άτομο που βρίσκεται πιο κοντά στο κύμα διακοπής.
 • Τηρείτε το δικαίωμα διέλευσης άλλων ποδηλατών.
 • Μην δέχεστε τα κύματα άλλων σέρφερ. Αντ’ αυτού, μοιραστείτε το σερφ.
 • Σε μια παραλία που γίνεται περιπολία, να έχετε κατά νου ότι οι αναβάτες της σανίδας του σερφ δεν μπορούν να σερφάρουν ανάμεσα στις σημαίες.
 • Εάν δεν αισθάνεστε καλά, προσπαθήστε να μην εκτονώνετε την απογοήτευσή σας στους άλλους. Σχετικά με τους άλλους ανθρώπους, τον εξοπλισμό τους και τα υπάρχοντά τους. Αυτό ισχύει τόσο για την ακτή όσο και για το πάρκινγκ, εκτός από τον ωκεανό.
 • Εάν κάνετε ένα λάθος ή προκαλέσετε ένα ατύχημα, πάντα να ζητάτε συγγνώμη και να ελέγχετε αν είναι όλοι καλά.

διαβάζοντας τη γλώσσα του ωκεανού

Αν και η ατμόσφαιρα του νερού είναι γαλήνια, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη. Πρέπει να είστε σε θέση να διακρίνετε επικίνδυνες και ασφαλείς περιοχές. Η πλειονότητα των διασώσεων σερφ οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι έχουν κολλήσει σε σκισίματα. Ένα σχίσιμο είναι ένα έντονο ρεύμα από τη θάλασσα. Πρέπει να μπορείτε να τα εντοπίσετε και να μείνετε μακριά από αυτά.

Όπου υπάρχει ένα rip, είναι ορατά τα εξής:

 • Πιο σκούρες αποχρώσεις του ωκεανού (που υποδηλώνουν βαθιά νερά)
 • Θολό καφετί νερό που αναδύεται από την ανάδευση της άμμου από τον πυθμένα του ωκεανού
 • λιγότερα κύματα και μια πιο λεία επιφάνεια δίπλα στο λευκό νερό
 • Και στις δύο πλευρές ενός σχίσματος, τα κύματα ξεσπούν πιο μακριά στη θάλασσα.
 • Παρασύραμε σκουπίδια στη θάλασσα.

Απολαύστε το σέρφινγκ, αλλά προσέξτε τα ριπς, τα οποία μπορούν να παρασύρουν έναν εξασθενημένο ή εξουθενωμένο κολυμβητή σε δυσκολία τραβώντας τον σε βαθιά νερά.

Comments are closed.