ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ, ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ SURFING

0
296

Όποιος μένει κοντά σε μια παραλία θα πρέπει να αξιοποιεί στο έπακρο την τοποθεσία του κάνοντας σερφ όσο το δυνατόν περισσότερο. Το σερφ είναι κάτι περισσότερο από ένας ευχάριστος τρόπος για τους αλήτες της παραλίας και τους ριψοκίνδυνους να περάσουν την ώρα τους. είναι ένα προκλητικό άθλημα με σημαντικά πλεονεκτήματα. Εδώ είναι μερικά από τα πολλά σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά οφέλη του σερφ:

ΜΥΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η οδήγηση στα κύματα μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά κάθε άλλο παρά είναι. Για να κωπηλατήσουν στο νερό, να ανυψωθούν και να ισορροπήσουν στις σανίδες τους, οι σέρφερ πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία μυών. Αυτή η προκλητική προπόνηση στοχεύει τα χέρια, τους κοιλιακούς, την πλάτη, τους ώμους, το στήθος, τα πόδια και τους γοφούς, μεταξύ άλλων δυνάμεων.

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά την άσκηση για 30 λεπτά πέντε ημέρες την εβδομάδα. Για να εκπληρώσετε αυτήν την απαίτηση, γιατί να μην οδηγείτε τα κύματα αντί να τρέχετε στον διάδρομο ή να πηδάτε σε ένα ποδήλατο περιστροφής; Το σερφ είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση. Μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση και τη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και του κυκλοφορικού σας συστήματος κάνοντας τακτικά σερφ.

Αυτογνωσία

Οι σέρφερ αποκτούν αυτογνωσία ενώ σερφάρουν στα κύματα. Αυτή η πρακτική ωθεί τους μαθητές να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός τους, των περιορισμών και των δυνατοτήτων τους. Η μεγαλύτερη αυτογνωσία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Μερικοί άνθρωποι διαλογίζονται για να επιτύχουν αυτό το επίπεδο αυτογνωσίας, ενώ άλλοι προτιμούν να το δουλεύουν ενώ κολυμπούν.

Καθαρισμός μυαλού

Οι σέρφερ πρέπει να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην ισορροπία στις σανίδες τους και στην προετοιμασία για το επόμενο κύμα. Οι σέρφερ δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν κάτι άλλο γιατί αυτό χρειάζεται τόση εστίαση. Η κωπηλασία στη θάλασσα και το σερφάρισμα σε μερικές κλειδαριές μπορεί να βοηθήσει όποιον έχει πολλά στο μυαλό του.

Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό.

Η απορρόφηση του ασβεστίου υποβοηθάται από τη βιταμίνη D, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την υγεία των οστών. Η βιταμίνη D μπορεί να ληφθεί από διάφορες τροφές, αλλά μπορεί να ληφθεί και μέσω του ήλιου. Λάβετε την ημερήσια δόση βιταμίνης D απευθείας από τον ήλιο αντί να βασίζεστε σε ορισμένες τροφές ή συμπληρώματα.

Ενισχύει τη διάθεση

Το σερφ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται ενώ σερφάρετε και οι νευροδιαβιβαστές σας κάνουν να νιώθετε πιο ενεργητικοί και αισιόδοξοι. Το σερφ είναι τόσο ισχυρό ενισχυτικό της διάθεσης που οι ειδικοί ψυχικής υγείας συμβουλεύουν συχνά τους πελάτες που πάσχουν από απόγνωση, άγχος ή PTSD να κάνουν μερικά κύματα.

Ένα Αίσθημα Ανήκειν

Το σερφ είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Η κοινότητα του σέρφινγκ είναι δεμένη αλλά φιλόξενη, οπότε όποιος απολαμβάνει το άθλημα καλείται να συμμετάσχει. Οι σέρφερ μπορούν να αποκτήσουν την αίσθηση του ανήκειν με το να γίνουν δεκτοί σε μια ομάδα νέων φίλων, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο ήρεμοι και σίγουροι.

Το σέρφινγκ είναι μια σωστή προπόνηση για όλο το σώμα που απασχολεί το μυαλό και τους μύες. Εάν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη του σερφ, αναζητήστε έναν τοπικό εκπαιδευτή που μπορεί να σας διδάξει τις βασικές αρχές του αθλήματος. Θα καβαλάτε τα κύματα σαν επαγγελματίας πριν το καταλάβετε. Πάμε για σερφ!

Στο σέρφινγκ, η αναπνοή είναι απαραίτητη.

Ένα από τα βασικά πράγματα που μπορούν να μάθουν οι σέρφερ από τη γιόγκα είναι πώς να αναπνέουν σωστά. Στη γιόγκα, θα πρέπει να αναπνέετε βαθιά από τη μύτη σας, γεμίζοντας τους πνεύμονές σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον φόβο σας για μεγάλα κύματα, ενώ σας παρέχει την απαραίτητη πνευμονική ικανότητα για να ανέχεστε να σας σύρουν τα κύματα. Όταν η αναπνοή είναι ήρεμη και ελεγχόμενη, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πανικού σε αγχωτικές συνθήκες. Ερχόμαστε πιο κοντά στη διαχείριση του σώματος εάν μπορούμε να ελέγξουμε το μυαλό.

Αυτή η εισαγωγή στη Γιόγκα για σέρφερ καλύπτει τις έξι κορυφαίες θέσεις που πρέπει να εξασκηθείτε ως σέρφερ. Θα εξετάσουμε γιατί αυτό θα ωφελήσει το σέρφινγκ και το σώμα σας και πώς να το εφαρμόσετε στην πράξη. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ασχοληθείτε με την αναπνοή σας πριν εξασκήσετε αυτές τις στάσεις. Εισπνεύστε στο κλουβί των πλευρών σας ενώ τραβάτε την κοιλιά σας ενώ κάθεστε στο χαλάκι σας ή στο πάτωμα. Επικεντρωθείτε αποκλειστικά στην αναπνοή σας.

Comments are closed.