Τι κάνει το σέρφινγκ τόσο δύσκολο;

0
1022

Αποφασίσατε λοιπόν να γίνετε σέρφερ. Έχετε δει τους ντόπιους να σκίζονται με καταιγίδα στην παραλία σας και θέλετε να κάνετε το ίδιο. Υπομονή, νεαρέ ακρίτα, και σου λείπει η άμεση ικανοποίηση που σου προσφέρουν άλλα αθλήματα. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Έχε πίστη σε μένα.

Γιατί, λοιπόν, το σέρφινγκ είναι ένα τόσο δύσκολο άθλημα για να το κατακτήσει κανείς; Επειδή ακόμη και η μικρή επιτυχία στο νερό απαιτεί έναν συνδυασμό ισορροπίας, συγχρονισμού και αντοχής, το σέρφινγκ είναι ένα άθλημα που μαθαίνεται δύσκολα. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, ακόμη και το παραμικρό λάθος στην τεχνική του σερφ σας μπορεί να εκτροχιάσει ένα κατά τα άλλα τέλειο κύμα. Το σέρφινγκ απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προσφέρει μικρή ανταμοιβή όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά.

Όταν κάνετε σέρφινγκ, ποιους μύες χρησιμοποιείτε;

Η κωπηλασία χρησιμοποιεί τους μύες της πλάτης, των ραχιαίων, των ώμων, των χεριών και του στήθους σας. Η συνεχής έλξη ενάντια στο νερό, παρόμοια με την κολύμβηση, είναι το ισοδύναμο της χρήσης ταινιών αντίστασης στο γυμναστήριο – η πλάτη του σέρφερ καμπυλώνεται, γεγονός που χτίζει μυς στο κάτω μέρος της πλάτης και στον αυχένα. Όταν ένας σέρφερ σηκώνεται όρθιος, ουσιαστικά εκτελεί push-up. Ακόμα καλύτερα, οι καλύτεροι σέρφερ χτίζουν δύναμη στον πυρήνα και τους μηρούς τους, ενώ καβαλούν τα κύματα. Με τη σύσπαση και τη διάταση των άκρων, η συνεχής άντληση πάνω και κάτω από την κλειδαριά ενεργοποιεί αυτούς τους μύες. Όσο περισσότερο σερφάρεις, τόσο περισσότερους μύες θα πρέπει να αναπτύξεις για να μην τα πολυλογώ. Όταν καβαλάτε ένα κύμα, η πράξη της κωπηλασίας έξω, της αναπήδησης και της ισορροπίας πάνω στη σανίδα σας απαιτεί ισχυρούς μύες που έχουν προπονηθεί σωστά στη μυϊκή μνήμη.

Τι ρόλο παίζει η ισορροπία στο σέρφινγκ;

Το επόμενο πράγμα στο οποίο πρέπει να δουλέψετε ενώ κάνετε σέρφινγκ στα λευκά νερά είναι το αναπηδήσιμο και η ισορροπία πάνω στη σανίδα. Στο σέρφινγκ, η ισορροπία είναι απαραίτητη, γι’ αυτό και το πρώτο μάθημα που πρέπει να μάθετε είναι πώς να αναδύεστε σωστά στην παραλία. Πιο κοντά στην παραλία, το λευκό νερό αναφέρεται στο τέλος ενός κύματος μετά τη συντριβή του. Ακόμα και οι πιο αποφασισμένοι αρχάριοι σέρφερ θα βρουν το τέλος τους εδώ. Είναι δύσκολο να pop up και να πλοηγηθείτε ακόμα και σε ένα μικρό κύμα λευκού νερού για πρώτη φορά. Αρχικά, θα υπάρξουν πολλές δοκιμές και λάθη. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατάτε το πάτημά σας σταθερό και κάθε φορά που κωπηλατείτε σε ένα κύμα και αναδύεστε, να έρχεστε λίγο πιο κοντά στον τέλειο συγχρονισμό.

Γιατί το σέρφινγκ είναι πιο δύσκολο να εξασκηθεί από άλλα αθλήματα;

Όπως το σκι και το σνόουμπορντ, το σέρφινγκ απαιτεί συγκεκριμένες θερμοκρασίες, εξοπλισμό και, κυρίως, ΧΡΟΝΟ. Η εύκολη πρόσβαση δεν είναι εφικτή κατά το σέρφινγκ. Πρέπει να σηκώνεστε νωρίς (μία από τις καλύτερες ώρες για να σερφάρετε), να κερώσετε τη σανίδα σας και να ελπίζετε σε γυάλινα κύματα τα Σαββατοκύριακα. Δεν μπορείτε απλά να προπονηθείτε σε ένα YMCA ή σε ένα γήπεδο όπως μπορείτε με το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο. Ως αποτέλεσμα, το να συνηθίσεις το σερφ θα πάρει αναπόφευκτα περισσότερο χρόνο, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να σερφάρουν μόνο κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο περίπου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και δεν έχουν κάτι άλλο που τους πιέζει.

Comments are closed.