Στην ξηρά, το “σερφ” μπορεί να πάρει πολλές μορφές, οι οποίες μοιάζουν όλες με το θαλάσσιο άθλημα του σέρφινγκ. Το χερσαίο “σέρφινγκ” περιλαμβάνει την κατάβαση τοπικών λόφων, αποστραγγιστικών τάφρων ή άλλων κατηφορικών επιφανειών με ένα μακρύ skateboard (“longboard”). Οι σέρφερς ξηράς συχνά αντικαθιστούν τους τσιμεντένιους λόφους με κύματα, θεωρώντας το σέρφινγκ ξηράς ως έναν τρόπο εξάσκησης των παραδοσιακών τεχνικών του σέρφινγκ. Άλλοι βλέπουν το land-based surfing ως ένα υβρίδιο του downhill skateboarding και του longboarding, καθώς και του συμβατικού surfing.

Το “Black Class”, ένα κρύσταλλο εμπορικής τεχνολογίας και εμπειρίας που αναπτύχθηκε από το “Gravity”, τη σπίθα που πυροδότησε την έκρηξη του long skateboard, έφτασε στο Μπαλί.
Χρειάστηκε πολύ θάρρος για να στείλω ένα σούπερ πολυτελές skateboard 68250 γιεν δια θαλάσσης, αλλά τα κατάφερα.

Σε ένα τοπικό κατάστημα skateboarding, κοιτάξτε τα longboards. Θα χρειαστείτε ένα longboard για να κάνετε το χερσαίο σέρφινγκ, όπου κι αν πάτε. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά skateboards (γνωστά και ως “shortboards”), τα longboards δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για κόλπα και χρησιμοποιούνται μόνο για τη μεταφορά και την κατάβαση λόφων. Τα longboards διατίθενται σε διάφορα μεγέθη (τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος), καθώς και σε διαφορετικά μεγέθη τροχών. Παρακαλείστε να ρωτήσετε το προσωπικό του καταστήματος skateboarding για το τι θα συνιστούσαν για κάποιον με το δικό σας επίπεδο δεξιοτήτων (πιθανότατα αρχάριος).

Μπορείτε να αγοράσετε ένα longboard στο διαδίκτυο, αλλά αν πάτε σε ένα φυσικό κατάστημα skate, θα μπορέσετε να δείτε και ενδεχομένως να σταθείτε πάνω σε μια ποικιλία σανίδων.

Αναζητήστε μια σανίδα με φορτηγά που απέχουν πολύ μεταξύ τους. Τα φορτηγά είναι τα μεταλλικά εξαρτήματα που προσαρτώνται στο κάτω μέρος ενός longboard (ή οποιουδήποτε skateboard)- κάθε φορτηγό έχει έναν άξονα που το διαπερνά και έναν τροχό σε κάθε πλευρά. Επιλέξτε ένα longboard με αρκετό χώρο μεταξύ των trucks για να έχετε μικρότερη ακτίνα στροφής, καθώς θα θέλετε το longboard σας για σερφ στη στεριά να μοιάζει με σανίδα του σερφ και να μπορεί να στρίβει γρήγορα.

Επιλέξτε ένα σχήμα, μέγεθος και μήκος longboard. Τα longboards που έχουν σχεδιαστεί για σερφ στη στεριά διατίθενται σε διάφορα μήκη και σχήματα, από κοντά και στρογγυλεμένα (για “άντληση”) έως μακριά και βελτιωμένα (για ταχύτητα και σκαλίσματα). Το μέγεθος των σανίδων κυμαίνεται μεταξύ 2 και 5 ποδιών και το πλάτος κυμαίνεται μεταξύ 14 και 10 ιντσών. Σκεφτείτε αν θέλετε μια σανίδα που είναι περισσότερο σχεδιασμένη για carving και μπορεί να κάνει απότομες στροφές ή μια που είναι πιο κατάλληλη για ταξίδια σε μεγάλες αποστάσεις για να καθορίσετε ποια σανίδα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Αναζητήστε λόφους στην πόλη σας. Ένας λόφος σχετικά ελεύθερος από κίνηση ή πεζούς, αρκετά μακρύς ώστε να σας επιτρέπει να κάνετε πατινάζ για αρκετά λεπτά χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε και να περπατήσετε, και κατασκευασμένος από σχετικά λείο σκυρόδεμα, είναι ιδανικός για longboarding ή σερφ στη στεριά. Για να βρείτε πιθανές τοποθεσίες, οδηγήστε, περπατήστε ή κάντε βόλτα με το ποδήλατό σας στην πόλη.