15 εκπληκτικά στατιστικά για σέρφινγκ

0
623

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με αυτό το ευχάριστο άθλημα καθημερινά, το σερφ είναι πιο συνηθισμένο από ποτέ. Είτε κάνουν κωπηλασία για πρώτη φορά στην τοπική τους παραλία είτε σε διακοπές σερφ στην Ευρώπη, συνειδητοποιούν γρήγορα γιατί το ρητό «μόνο ένας σέρφερ ξέρει το συναίσθημα» είναι τόσο ακριβής.

Γνωρίζατε ότι ο Captain Cook ήταν ο πρώτος που περιέγραψε το σερφ το 1778; Αυτή η αίσθηση του στόκου υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Είναι εκπληκτικό που είπε σε έναν σέρφερ που είδε στη Χαβάη «είχε την πιο ακραία ευχαρίστηση όταν προωθήθηκε τόσο γρήγορα και άψογα από τον ωκεανό».

Ανακαλύψτε 15 ακόμα συναρπαστικά γεγονότα που σχετίζονται με το σερφ διαβάζοντας παρακάτω:

1. Ένα από τα παλαιότερα αθλήματα στον πλανήτη είναι το σερφ. Πρόσφατα, προϊστορικές πέτρινες γκραβούρες που απεικονίζουν σέρφερ που χρονολογούνται περισσότερα από 5.000 χρόνια βρέθηκαν στο Τσαν Τσαν του Περού από αρχαιολόγους.

2. Το 2011, ενώ οδηγούσε ένα ταχύπλοο σκάφος, ο σέρφερ Gary Saavedra σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη βόλτα με 3 ώρες 55 λεπτά.

3. Κατά κάποιον τρόπο, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος προώθησε το σερφ. Νέες χημικές ουσίες δημιουργήθηκαν λόγω της σύγκρουσης. Το φελιζόλ, η ρητίνη και το fiberglass θα χρησιμοποιηθούν τελικά για την παραγωγή των σανίδων που γνωρίζουμε σήμερα.

4. Ο πρώτος σημαντικός διαγωνισμός surf έγινε στην Καλιφόρνια το 1928.

5. Με περισσότερους από 25 εκατομμύρια σέρφερ παγκοσμίως, το σερφ έχει εξελιχθεί σε μια επιχείρηση 20 δισεκατομμυρίων λιρών.

6. Το ψηλότερο κύμα που καταγράφηκε ήταν 1738 πόδια! Το διάβασες σωστά. ένα μέγα-τσουνάμι συνέβη το 1958 στον κόλπο Lituya της Αλάσκας. Θα άξιζε τον κόπο να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το περιστατικό.

7. Ένα παλιρροϊκό κύμα στον ποταμό Αμαζόνιο, που έκαιγε τα πόδια μου για 37 λεπτά και ήταν συγκρίσιμο με το παρακάτω, ήταν η μεγαλύτερη διαδρομή που έγινε ποτέ. Βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο στον ποταμό Severn.

8. Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Κάμερον Ντίαζ έχει σπάσει τη μύτη της τέσσερις φορές ενώ έκανε σερφ, κάτι που είναι λίγο επιρρεπές σε ατυχήματα. Ίσως θα έπρεπε να παρευρεθεί σε μια κατασκήνωση Surf Holidays για να αποτρέψει το σπάσιμο για πέμπτη φορά.

9. Σχετικά με τις διασημότητες του Χόλιγουντ και τα ατυχήματα στο σερφ, ο αείμνηστος Patrick Swayze έσπασε τέσσερα πλευρά ενώ γύριζε το Point Break, πιθανώς την καλύτερη ταινία σερφ του Χόλιγουντ.

10. Στην Καλιφόρνια, ένα αυτοκίνητο με απίστευτες 282 σανίδες του σερφ στοιβαγμένες από πάνω του σημείωσε ρεκόρ και μετά οδήγησε 30 μέτρα.

11. Το 2011, ο 50χρονος Kurtis Loftus κατέρριψε το ρεκόρ του μεγαλύτερου μαραθωνίου σερφ κάνοντας σερφ για 29 ώρες και 1 λεπτό στην παραλία Jacksonville.

12. Η Kelly Slater, ένα είδωλο του σερφ που κέρδισε 3 εκατομμύρια δολάρια το 2011, κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα χρήματα που βγήκαν ποτέ από το σερφ σε ένα ημερολογιακό έτος.

13. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το σερφ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές γιατί αντιπροσωπεύει τον αντίποδα της σύγχρονης κοινωνίας, την αναζήτηση της καθαρής απόλαυσης και τον στόχο της αιώνιας νεότητας! Σε εμάς, φαίνεται σωστό!

14. Σε νεαρή ηλικία 15 ετών, η Linda Benson έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε σερφ στο διάσημο Waimea Bay το 1959. Έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα εξώφυλλο σταρ σε περιοδικό για σερφ.

15. Ο Donald Dettloff, ο οποίος έχει 647 σανίδες, έχει την πιο εκπληκτική συλλογή σανίδων του σερφ. Τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει έναν φράχτη που περικλείει την ιδιοκτησία του στη Χαβάη.

Comments are closed.